previous arrow
next arrow
Slider

‘Inhabit’:
– viure o habitar en (un lloc) // existir o estar situat a dins.

Inhabit és un projecte realitzat durant la situació de confinament mundial a l’abril de 2020 a causa de la pandèmia de COVID-19. Però també és part d’un projecte de 2 anys sobre l’espai i el temps. Entre 2019 i 2020, la recerca es va centrar en l’espai: espai públic, espai escènic i espai privat.

Inhabit, inspirat per la poètica de Gaston Bachelard, s’enfoca en la casa, i específicament en els seus espais o habitacions. Què fa que aquests espais estiguin habitats? Com els habitem? Com els vivim? Com ens habiten? Quins espais interns creen en nosaltres?

Com diria el francés: “Semblaria que la imatge de la casa fos la topografia del nostre ésser íntim”; una manera d’entendre’ns, de conèixer-nos. 

L’art de performance juntament amb el videoart ens permeten mirar més de prop a les nostres llars i espais diaris, i crear-ne nous significats.

Veure a Vimeo

2020 – Vimeo
Gènere: Vídeo-performance
Creació i interpretació: Álvaro Prats Bertomeu
Col·laboració: Marta Carvalho Vendrell, Ruth Morata, Anna Subirana, Black Fower (Yexza Lara, Pablo Selnik, Clara Lai) i Ana Mª Berbel Alonso.

Play
Play
Play
Play
Play
Play
previous arrow
next arrow
Slider

Nadal del 2018. Seguint la tradició cristiana popular, un gall d’indi es sacrificat (vàries vegades).

Durant els diferents sacrificis, l’animal (el gall d’indi) es farcit amb diferents elements a fi de presentar Les millors receptes per a unes Felices Festes.

2018 – YouTube
Gènere: Vídeo-performance
Creació i interpretació: Álvaro Prats Bertomeu

previous arrow
next arrow
Slider

Abans buscàvem refugi en Déu. Avui ho comprem. La seguretat en nosaltres mateixos té un preu elevadíssim. Els articles de luxe han de ser venerats com les noves icones de la nostra repetitiva cultura. El seu logo és el nostre nou text sagrat.” (Rómulo Sans)

2011 – Passeig de Gràcia, BCN.
Gènere: Fotografia i Performance
Creació i direcció: Rómulo Sans
Interpretació: Isa Molist i Álvaro Prats Bertomeu
Fotografia: Rómulo Sans

previous arrow
next arrow
Slider

Tot comença en un carreró industrial de Brooklyn, amb unes flors i la paraula ‘efímer’. Hi ha una pregunta: ‘Si l’univers és infinit, què és efímer?’ Els moments, les relacions, la nostra pròpia existència, tot és efímer i la natura ens ho recorda constantment.

Mesos després, aquesta reflexió es posada en escena a Barcelona artistes d’experimentació sonora i elements de la natura.

2010 – Espais públic de Brooklyn (New York) / Utopía Teatro (Barcelona)
Gènere: Vídeo-performance / Teatre físic i música experimental
Creació: Erin Ellen Kelly i Álvaro Prats Bertomeu
Interpretació: Erin Ellen Kelly, Pablo Selnik, Leo Bettinelli i Álvaro Prats Bertomeu
Música vídeo: Bisan Toron
Música en directe: Pablo Selnik i Leo Bettinelli
Fotografia: Andrés Sunyer
Edició vídeo: Álvaro Prats Bertomeu

previous arrow
next arrow
Slider

Vídeo-performance itinerant improvisada tot recorrent el sud d’Espanya a l’estiu de 2009. ‘Plastified’ planteja la dependència del plàstic en la nostra existència. Sabem que el consum i la producció d’aquest material està alterant la nostra naturalesa, i no obstant això ens costa desprendre’ns d’ell. Les nostres vides estan completament plastificades.

2009 – Itinerari pel sud d’Espanya 
Gènere: Vídeo-performance
Creació i interpretació: Álvaro Prats Bertomeu
Edició: Álvaro Prats Bertomeu
Música: Lum / Fires of Ork

previous arrow
next arrow
Slider

Tres personatges atrapats a la ciutat dins el seu propi bucle existencial. Un dia decideixen treure’s les sabates i començar a caminar sense saber cap a on. Així inicien un viatge que els farà travessar la ciutat, els camps i les muntanyes, i per on mica a mica aniran desprenent-se de tot allò que no necessiten fins la seva pròpia dissolució en la natura.

2009 – Itinerari Barcelona a Tavascan (Pallars Sobirà)
Gènere: Fotografia / Performance
Creació: Andrés Sunyer, Guy Leon, Helena Pellisé i Álvaro Prats Bertomeu
Interpretació: Guy Leon, Helena Pellisé i Álvaro Prats Bertomeu
Fotografia: Andrés Sunyer

Tanca