previous arrow
next arrow
Slider

ARTS DE CARRER

DESCRIPCIÓ

Els presents cursos s’enfoquen principalment en l’exploració i la creació a espais públics a partir dels llenguatges de la performance, la dansa i el teatre físic.

Des d’un enfocament que combina Art i Antropologia, considerem l’espai públic com un espai de construcció i transformació social. No obstant, en tant que llocs de pas on pot passar qualsevol cosa, al llarg de la història també han sofert les ànsies de control, seguretat i neteja dels òrgans de govern. Conseqüentment, la vida cultural s’ha vist confinada a suposats ‘espais i equipaments culturals’, que amb sort proliferen més o menys per la ciutat segons el finançament que hi volen dedicar els polítics.

De manera que aquest curs reivindica una cultura lliure, crítica i reflexiva, alhora que fa valer la mirada poètica dels llenguatges artístics com a eines creatives de reapropiació col·lectiva d’un espai compartit i viu com és l’espai públic.

El curs es fonamenta en 3 pilars: 1) Moviment. La subversió de la dansa. 2) Espai. Interaccions entre lloc, cos i acció. 3) Bio-política: el cos com a discurs.  Combina pràctica individual i grupal a través de tècniques d’improvisació i composició escèniques. Cap al final de curs s’orienta el treball cap a un creació individual o col·lectiva.

El curs actual enfoca en el treball de diferents coreògraf/es aplicat a l’espai públic: Wigman, Bausch, S. Waltz, Dv8, Vandekeybus, Hijikata/Ono, G. Botelho, Papaioannou i Peeping Tom.

DESTINATARIS

Persones amb esperit explorador, inquietuds escèniques respecte els espais públics i amb experiència bàsica en qualsevol llenguatge escènic. – Places limitades: 15 persones.

CURSOS ACTUALS

INSCRIPCIONS OBERTES>>> Arts de Carrer (Girona i provincia)

1 dissabte al mes: 9 Octubre /
6 Novembre / 11 Desembre / 15 Gener / 12 Febrer / 12 Març / 2 Abril / 14 Maig / 18 Juny / 9 Juliol

Tanca